Scenopedija

Povijest automobilizma u HR

Automobilizam u Hrvatskoj išao je ukorak s razvitkom športskog automobilizma u Europi i na cijelom svijetu.

Već osam godina poslije prve automobilističke utrke ikad održane, travnja 1902. kroz Hrvatsku prolazi dionica automobilističke utrke Nica – Opatija. Jedanaest godina poslije osnivanja prvog automobilističkog kluba u Europi i na svijetu, francuskog L’Automobile Club de France, u Zagrebu je osnovan Prvi hrvatski automobilni klub, a 1907. u Splitu Auto-club Spalato. Nadnevak koji se uzima za početak djelovanja automobilističkog strukovnog saveza u Hrvatskoj je 13. travnja 1912. kad je pri Hrvatskome športskom savezu osnovana Sekcija za automobilizam. Prva automobilistička utrka za Prvenstvo Hrvatske i Slavonije održana je 8. rujna 1912. godine na relaciji Zagreb – Varaždin – Zagreb. Već siječnja 1914., dok su automobili bili još uvijek velika rijetkost u Hrvatskoj, već je Hrvatska imala prvo stručno glasilo automobilističke športske grane, Hrvatski automobilni list, čiji je izdavač bio Prvi hrvatski automobilni klub. U dijelovima Hrvatske u Kraljevini SHS djeluje zagrebačka sekcija Automobilskoga kluba Kraljevine SHS. Poslije 1945. ujedinjen je rad automobilističkim i motociklističkim klubovima u Hrvatskoj. Od 1946. do 1977., održavala se Velika nagrada Jadrana na stazi Preluk u Opatiji, najveće automobilističko natjecanje u Hrvatskoj. Od 1948. djeluje jedinstveni Auto-moto savez Hrvatske koji pokriva automobilistički i motociklistički šport. 1975. uređeno je trkalište Glavica kraj Požege, a na Grobničkom polju kod Rijeke godine 1978. izgrađena je najveća kružna staza u Hrvatskoj, automotodrom Grobnik. 5. listopada 1991. osnovan je Hrvatski auto i moto športski savez, član FIA-e od 1992. godine. Automobilistički i karting savez odvojili su se od motociklističkoga saveza te je u Zagrebu 1997. osnovan Hrvatski auto i karting savez. U samostalnoj Hrvatskoj hrvatski automobilisti postigli su najveće međunarodne uspjehe, prije svih Niko Pulić, višestruki europski brdski automobilistički prvak 1999.-2002. i 2007. godine.

Vožnja na kronometar u Hrvatskoj kao disciplina nastala je 1996. godine. Utemeljitelj kronometarske discipline je Edi Milokanović. Početci tih vožnja bili su na karting pisti u Portorožu, otkamo je preselilo u Pulu. Od 2000. godine trajno je ostala u Taru. Natjecanje je nazvano Istarskom rivijerom jer se održavalo duž istarske rivijere: u Rapcu, Plomin Luci, Poreču, Puli i dr., a jedina koja je bila u unutrašnjosti bila je u Kanfanaru. Ukupno je do travnja 2019. organizirano stotinjak utrka prvenstva Istarske rivijere.

Povijest tuning scene u HR

*Istraživanje u tijeku…

Podjela auto scene

Auto scena ovih prostora može se podijeliti na nekoliko načina. Ukoliko promatramo podjelu autoscene geografski, možemo je podijeliti na Ameriku, Aziju, Europu i Australiju. No, iako je to tehnički najispravnija i principijalno najtočnija podjela, na našim prostorima se ipak spontano razvila jedna druga vrsta podjele uvriježena na STYLE natjecanjima, a koja se češće pojavljuje i prikladnija je za naše podneblje. Ona dijeli vozila u sljedeće kategorije – VAG (uska grupacija Njemačkih vozila), EDM (vozila Europskog tržišta), JDM (vozila Japanskog tržišta) i USDM (vozila Američkog tržišta).

JDM

JDM predstavlja kraticu pojma “Japanese Domestic Market”. Ovaj se izraz odnosi na vozila i dijelove porijeklom iz Japana, napravljene prema zahtjevnijim japanskim normama. Kao takvi se ti isti dijelovi zbog japanske politike izrade najboljih inačica vozila i dijelova za ondjezemsku upotrebu, često pokazuju kvalitetnijima, odnosno preciznijima i imaju visoku vrijednost u svijetu originalnih dijelova.

VAG

VAG predstavlja kraticu pojma “Volkswagen Audi Geselschaft”, odnosno u današnje vrijeme “Volkswagen Aktiengesellschaft”. Danas VAG grupacija uključuje vlasništvo nad 12 zasebnih marki automobila: Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Škoda, Volkswagen, MAN, Scania, Volkswagen Gospodarska vozila i Ducati; no za potrebe natjecanja na auto sceni uvriježeno je mišljenje kako ovdje spadaju oni auti njemačke proizvodnje.

EDM

EDM predstavlja kraticu pojma”European Domestic Market”, te obuhvaća europske proizvođače automobila koji nisu obuhvaćeni kraticom “VAG”.

USDM

USDM predstavlja kraticu pojma “United States Domestic Market” i obuhvaća sve Američke proizvođače automobila.

Meet’n’cruise

je pojam druženja i vožnje koji je nastao 2014. godine istoimenim pokretom u Zagrebu pod organizacijom nekolicine ljubitelja automobila. Događaj je okupljao auto entuzijaste koji su se, nakon što bi se okupili na dogovorenoj lokaciji, otišli voziti do već unaprijed određene destinacije, prateći zadanu rutu. Rute su se katkad protezale Medvednicom, prolazile Zagrebom a ponekad u duhu japanske Kanjozoku auto kulture čak i zagrebačkom obilaznicom.

Old timeri

*Istraživanje u tijeku…

© Copyright – Autoscena 2020.
Meraki nebula d.o.o. | Zagreb, Croatia

ULAZ